[...] bezglutenowy błonnik owsiany, olej słonecznikowy, sól), tłuszcz kakaowy, proszek kokosowy 13%, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 481 kcal Tłuszcz: 39 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g) Węglowodany: 47 g (w tym cukry: 5,2 g, poliole: 23 g) Błonnik: 6,8 g Białko: 4,2 g Sól: 0,2 g Batonik [...]
[...] w proszku 0,4%, jarmuż w proszku 0,4%, szpinak w proszku 0,4%, burak czerwony 0,3%, stabilizator (chlorek wapnia), kurkuma. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 518 kcal Tłuszcz: 29 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g) Węglowodany: 62 g (w tym cukry: 1 g) Błonnik: 3,1 g Białko: 3,1 g Sól: 1 g Czy Veggie Straws to zdrowa [...]
[...] 3%, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, sok cytrynowy, bazylia suszona 0,6%, aromat, przyprawy (czosnek, pieprz biały). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 298 kcal Tłuszcz: 27,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g) Węglowodany: 3,9 g (w tym cukry: 3,7 g) Błonnik: 4,2 g Białko: 7,1 g Sól: 1,4 g Wegańska pasta to [...]
[...] za to jest małe i szybko się je zużyje - a trzeba pamiętać, że takie pasty nie zawsze mogą stać tygodniami w lodówce. Pasta z tofu ma dość dobrą kaloryczność - 160 kcal w 100 g produktu, do tego warto zaznaczyć, że praktycznie nie zawiera cukru. Złożona jest z wody, tofu, okary (pulpa sojowa powstająca przy produkcji tofu) i przypraw. Można [...]
[...] 0,8%, skrobia modyfikowana, błonnik cytrusowy, substancja zagęszczająca: pektyny, aromaty, wegańskie kultury bakterii jogurtowych Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 131 kcal Tłuszcz: 6,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g) Węglowodany: 18,0 g w tym cukry: 10,0 g Białko: 0,6 g Sól: 0,10 g Znajdziemy go w wielu sklepach [...]
[...] Skład Ciecierzyca 32%, bób 32%, słodki ziemniak 29%, cebula, czosnek, imbir mielony, woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 243 kcal Tłuszcz: 12 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g) Węglowodany: 18,3 g (w tym cukry: 1,4 g) Białko: 10 g Błonnik: 10 g Sól: 1,9 g Kotleciorki z [...]
[...] z tapioki, emulgator: guma arabska), migdały 5%, wiórki kokosowe 5%, olej słonecznikowy, aromaty, emulgator: lecytyny, sól. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 568 kcal Tłuszcz: 48 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g) Węglowodany: 44 g (w tym cukry: 1,2 g, poliole: 40 g) Białko: 2 g Błonnik: 2 g Sól: 0,04 g Krem Nutlove [...]
[...] ocet spirytusowy, cebula w proszku, błonnik z owoców cytrusowych, skrobia kukurydziana, sól, czosnek w proszku, pieprz czarny. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 226 kcal Tłuszcz: 11 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g) Węglowodany: 3,3 g (w tym cukry: 2,1 g) Białko: 24,5 g Błonnik: 8 g Sól: 1,3 g Fileciki roślinne to [...]
[...] rafinowanego cukru, Crispy Cookie słodzone jest maltitolem – naturalnym słodzikiem, który jest mniej kaloryczny od sacharozy i jednocześnie ma niski indeks glikemiczny. W 100 gramach produktu jest zaledwie 3 gramy naturalnie występujących cukrów. NUTLOVE jest wolny od oleju palmowego, a kremową konsystencję zawdzięcza roślinnemu olejowi SHEA. [...]
[...] sól, gorczyca, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, syrop palonego cukru. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 327 kcal Tłuszcz: 31 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g) Węglowodany: 10 g (w tym cukry: 5,8 g) Białko: 0,5 g Błonnik: 0,7 g Sól: 1,3 g Sos czosnkowy nie jest [...]
Czego potrzebujemy: 100 g obranych szparagów - u mnie 8 sztuk 50 g proszku Protein Pizza 15 g mąki orkiszowej 70-80 ml wody Do posypania: gruboziarnista sól, czarnuszka, chia Jak wykonać: Ciasto na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i [...]
[...] napój przez sitko. Inaczej będziemy narażeni na spożycie niezbyt przyjemnego sojowego "gluta". Skład Woda, ziarna sojowe (7,4%). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 36 kcal Tłuszcz: 1,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g) Węglowodany: 0,8 g (w tym cukry: 0,5 g) Błonnik: 0,6 g Białko: 3,5 g Sól: 0,05 g Napój sojowy z Auchan [...]
[...] też jest ta pasta. Soczyście zielona, bardzo zachęcająca. A czy skład też jest zachęcający? Producent Well Well chwali się na opakowaniu, że pasta ma prosty skład, jest w 100% z roślin, stanowi dobre źródło białka i błonnika, a także ma niską zawartość cukrów. Ile jest w tym prawdy? Białka i błonnika rzeczywiście ma sporo, jednak uważam, że [...]
BCAA to izoleucyna, leucyna, walina. Są to aminokwasy kluczowe dla wzrostu mięśni, szczególnie duże działanie jest przypisywane leucynie, ukuto nawet termin "progu leucynowego" (dotyczy określonej ilości aminokwasu w porcji protein). Ogólnie, wg ESAP, przy dawce 75 g glukozy podanej doustnie: stężenie glukozy we krwi powinno wynosić mniej niż 200 [...]
[...] mąki. Całość należy zalać odrobiną ciepłej wody i odczekać ok. 10 minut. Po tym czasie otrzymujemy lepką masę, która z łatwością daje się formować w kotleciki. Z porcji 100 g (czyli całego opakowania) możemy zrobić dwa całkiem spore kotlety. Podsmażamy na patelni i gotowe. Reszta zależy już od naszej weny twórczej — rodzaj bułki, warzywa, [...]
[...] należy dodać także wspaniały smak oraz konsystencję. Czy mleko owsiane ma wady? Choć mleko owsiane jest bardzo odżywcze i nie zawiera zbyt wielu kalorii (około 50 kcal w 100 ml), to jednak wielu producentów dodaje cukier dla uzyskania słodszego smaku. Kupując taki produkt, warto przeczytać jego skład i oczywiście wybrać mleko bez dodatkowego [...]
[...] i z góry smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Pierogi - jak to pierogi z mięsem są dość suche, więc najlepiej smakują z czerwonym barszczem lub sosami zero od ALLNUTRITON. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 12 pierogów. Każdy z nich to 100 kcal. Białko 11g, Tłuszcz 3g, Węglowodany 6g. Smacznego!
[...] blokuje wchłanianie składników mineralnych, m.in. wapnia, magnezu, żelaza i cynku słynie, jako roślinne źródło białka, ale tak naprawdę zawiera go niewiele – ok. 7 g na 100 g produktu może być ciężkostrawny dla niektórych osób jak widać ryż brązowy ma zarówno zalety i wady, a to żadna nowość, ponieważ nie ma idealnych produktów. To tylko [...]
[...] do leczenia chorób wątroby związanych ze zwłóknieniem. Komentarz Kofeina działa pozytywnie na wątrobę, jednak dawka 50 mg na kg masy ciała jest zaporowa (5 g dla osoby 100 kg), więc trudno komuś polecać ten rodzaj terapii. Istnieje alternatywa. W innych badaniach wykazano, iż regularna suplementacja probiotykami Bifidobacterium longum może [...]
[...] powstawaniem nowotworowych zmian w organizmie. Nowotwory bardzo szybko reagują na zmiany w otoczeniu i dlatego walka z nimi stanowi tak duże wyzwanie. Glikogen wątrobowy (~ 100 g dla osoby ważącej 70 kg; może być go od 60 do 150 g) zasila pracę mózgu oraz krwinek czerwonych, jego zasoby wystarczą na jakieś 12-24 h pracy (w grę wchodzi tutaj [...]